fira födelsedag i rymdenHar du någon gång funderat på hur det skulle kännas att vara astronaut? Att finnas därute i rymden i tyngdlöst tillstånd. Att äta och sova. Hur funkar det egentligen? Tänk om man skulle vara därute på sin födelsedag. Hur kan man vara säker på att det ens är rätt dag när rymdskeppet snurrar runt jorden med 24 timmar per varv. Det är faktiskt möjligt att bli astronaut. Även om man är svensk. Även om det är svårt. Att fantisera om ett liv i rymden kan alla göra.

En fest rymden

Om man ska fantisera om en fest i rymden ska man till en början känna sig som en astronaut. Alla kommer i sina stora bulliga vinterjackor och höga vinterskor. Vi lägger ut några stora mattor på varandra på golvet så att man kan skutta omkring som en riktig rymdgubbe. För tyngdlösheten kommer vi inte åt här på mark, hur mycket vi än skulle önska. Sedan behövs det några bra rymddekorationer. Det ska kännas som om man sitter i ett rymdskepp! Gör om i vardagsrummet så att alla får sitta på var sin liten stol eller pall vid fönstret. En lina kan hängas vid dörren så att man kan fästa sig vid den när man ska ut på rymdpromenad. Man behöver ha en motorcykelhjälm med visir också när man ska ut!

Tårta

Den bästa dekorationen sparas till sist: Tårtan! Tårtan måste givetvis vara dekorerad så att man känner att man är i rymden. Enklaste vägen till rymdtårtan går genom konditorier eller butiker där man kan beställa praktiskt taget vilka tårtdekorationer man vill. Tänk om Christer Fuglesang, den hittills enda svenska astronauten någonsin, kan vara med på festen! Ta fram en bild av honom i full rymdmundering och sätt den mitt på tårtan. Det kommer garanterat att skapa den där rymdaktiga känslan som eftersöks.